Album Image

Toss me a dream

SABRINA STARKE

Toss me a dream
Toss me anything
Cause I can be anything
I wanna be
Singer

Het was ergens in de Vinkeveense Plassen waar mijn management een singer-songwriter weekend had georganiseerd. Ik was daar met mijn toenmalige bas-speler, Robert Pronk, en we zaten in een klein rood huisje waar we dit liedje hebben geschreven. Het was een beetje een heftige dag. Diezelfde middag heb ik afscheid genomen van mijn lievelingstante die net was overleden wat nogal emotioneel was, dus in zo’n bui ben ik naar dat weekend gegaan. Ik had al een beginnetje, het refrein en een paar akkoorden en we hebben het toen in één avond gemaakt en dat vergeet ik nooit. Vond het heel apart dat het zo makkelijk eruit kwam want veel van mijn songs gaan in fasen, in stukjes. Als ik dan vastloop laat ik het liggen, ik probeer mijn muziek niet te forceren. Wat er op de plaat staat is maar een klein beetje anders dan op de demo. We hadden al onze spullen mee en hebben tot drie uur in de nacht gewerkt en toen was het af. In de eindproductie is de versie die we daar opnamen op een kleine verandering overeind gebleven. De tekst komt van mij, en is een tekst waar ik in geloof, waar ik voor sta. Het is een lied echt voor mezelf, maar ook voor meiden en vrouwen. Een echt vrouwen-empowerment-song.

Als klein meisje hield ik al van dansen en muziek maar vanaf m’n zestiende raakte ik echt geïnteresseerd en wilde ik gaan kijken wat ik er mee kon. Ik ben toen naar veel jam-sessies gegaan, kwam veel mensen in de muziek tegen maar vanaf dat moment tot m’n eerste album, dat heeft best lang geduurd.

Ik vind het heerlijk als ik geen deadlines heb en het kan laten groeien. En als dat gebeurt is het pure inspiratie, niet te vangen. 

Eventually in our lives. We all got to rise sometimes
Be sublime great to extreme
That’s just a glimpse of what you could be
Put m high yeah raise the brass ring

Daarna, vanaf m’n twintigste ben ik eigenlijk altijd wel bezig geweest met mezelf te ontwikkelen, te zoeken wie ik ben, wat m’n reden is om hier te zijn op deze aarde, het spirituele in mezelf te ontdekken.

Over het algemeen schrijf ik over positiviteit of wat ik mee maak. Ik houd van zelfbewustzijn, na te denken over wat m’n rol is en ja, dat is waar ik altijd heel erg mee bezig ben. Dat thema komt er in dit liedje heel erg gecomprimeerd uit. De song gaat er in principe over dat je alles kan wat je wil.

Toss me a dream
Toss me anything that you can think of paint a picture for me

Ik geloof dat ook echt. Ik geloof dat als je ergens een passie voor hebt dat je ver kunt komen. Voor mij heeft het in ieder geval gewerkt. Ik heb van m’n passie m’n werk kunnen maken. Het klinkt misschien makkelijk, dat je een droom toegegooid krijgt en dat ie dan ook uitkomt maar ik geloof echt dat het een mindset is. Als je echt al je blokkerende gedachten en angsten opzij zet en gaat voor wat je wilt, kan het misschien lang duren, maar dan lukt het wel, daar geloof ik heel sterk in.

Toss me a dream

Toss me a dream Toss me anything that you can think of paint a picture for me.
Roll up my sleeves only the brighter side of life thinking big applies to me.
You know what I mean
 
Toss me a dream, Toss me anything
 
Cause I can be anything  I wanna be
Toss me a dream Toss me anything
Cause I can be everything Yes I can be
Go ahead
 
From A To Z. You can name it I will claim it see me moving picture me
Just wait and see. Set my heart on raise my sight on. Fresh as daisy’s
You know what I mean
 
Toss me a dream, Toss me anything
Cause I can be anything  I wanna be
Toss me a dream Toss me anything
Cause I can be everything Yes I can be
Go ahead
 
Eventually in our lives. We all got to rise sometimes.
Be sublime great to extreme
That’s just a glimpse of what you could be.
Put m high yeah raise the brassring.
Way up high show the world you can be
Anything go ahead girl you can do anything
Just wait and see. Toss me a dream
 
Toss me a dream, Toss me anything
Cause I can be anything  I wanna be
Toss me a dream Toss me anything
Cause I can be everything Yes I can be
Go ahead